F.A.Q



Assalamualaikum =)

Hai semua..now kita nak share common Q&A yang biasa customer
nak tau..

Kalau ada-ada lagi kemusykilan selain daripada kat bawah,
jangan malu-malu untuk email kita ye.. =P

email kita : pearl@pearlcloset.com

Ingat tau, jangan malu-malu tanya soalan...kalau malu nanti rugi tau!!
kita akan sedaya upaya untuk menjawab segala pertanyaaan
..hehe =)

Q : Preggy / BF Mommy & berpantang boleh ke ambil flower tea / Fruit tea
A : Mengandung boleh ambil rosehip, lemon and apple rose,others biasa kita tak galakkan.
If Menyusu pulak kena tengok keadaan baby..mommy lebih tau keadaan baby.selalu kalau mommy makan pedas, anak cirit birit tak? selalu makan makanan berangin, anak masuk angin tak?
kat situ kita tahu sama ada serasi atau tak.

Q : Siapa yang boleh ambil Natural Flower Tea ni & umur berapa boleh?
A : Start dari umur 3 tahun dan keatas. Lelaki dan perempuan semua boleh ambil.

Q : Boleh ke minum tea ni semasa ambil supplement lain
A : Boleh sebab produk ni 100% adalah bahan natural dan tiada kesan sampingan. Tapi kena gap 30 minit sebelum ambil.

Q : Kalau 1 jar tu boleh tahan berapa lama?
A : Bergantung cara penggunaan. Kalau hari-hari ambil boleh tahan dalam 1 bulan.

Q : Flower tea ni ada expired date tak? Cara penyimpanannya macam mana pula?
A : Dried tea series & fruit tea
*6 months suhu bilik
*8 months jika simpan dalam peti sejuk

kalau tea series & fruit tea yg dah siap dibancuh
*48hrs jika simpan dalam peti sejuk
*18hrs pada suhu bilik

Q : Bila waktu sesuai nak minum teh ni? Boleh ke minum bila waktu perut kosong ? Boleh ke tukar-tukar series?
A : Boleh ambil 3kali sehari.contoh : breakfast, lunch & dinner.
Atau boleh juga digunakan sebagai detox badan, cth minum sebotol 700ml sehari (so boleh minum dri pagi ke malam dan tak payah bancuh banyak kali).Everyday boleh tukar-tukar series ikut selera. Dan boleh juga minum bila perut kosong.

Q : Bunga-bunga ni boleh makan ke?
A : Boleh cuma akan rasa tawar sikit

Q : Produk ni keluaran atau diimport dari mana?
A : Produk ni diimport dari negara transit Iran

Q : Boleh ke nak minum semua series (cth beauty, vit c & slimming) bancuh skali dalam bekas?
A : Hahaha, jangan la malas. Jawapan mestilah tak boleh nanti khasiat setiap bunga tu hilang dan tak tahu apa effectnya. Lagi satu dah berlaku pembaziran kalau macam tu. 

dah abes baca..so apalagi jom la order..
barang baik tak salah cuba tau!!

ok bai =)

Post a Comment